Skip to content

Kinderen

Written by

Jirke

Ik droomde dat Oscar een kind schonk aan een oude vriendin van me. Ik vond het ongemakkelijk, Oscar zou zich niet met de opvoeding bemoeien, maar deze mensen zouden voor altijd aan elkaar verbonden zijn, buiten mij om, op een manier waarop ik nooit met iemand verbonden zou zijn. Ik voorzag problemen, maar wilde niets verbieden. Mijn vriend wilde een cadeau geven, mijn vriendin wilde een kind. Hoe kon ik daar iets op tegen hebben?

Toen ik wakker werd, vertelde ik Oscar over de droom.
‘Je droomt vaak over kinderen,’ zei hij.
‘Niet waar,’ zei ik.
Later herinnerde ik me de droom waarin ik een kind had en ontroerd raakte toen ik het kind en de vader (niet Oscar) samen in het kinderbed zag liggen slapen.

Ik werd niet ongesteld op de dag dat ik ongesteld had moeten worden. Na twee dagen maakte ik me zorgen. Oscar zegt dat ik nooit ongesteld word op de dag dat ik ongesteld moet worden, maar ik belde hem niet om me gerust te laten stellen. Ik had de afgelopen week veel honger en mijn buik was rond. Sinds ik medicatie slik om mijn stemming te verbeteren heb ik constant honger en een alsmaar grotere buik, maar ik voelde me anders. Bovendien was ik met mijn gebruikelijke anticonceptie gestopt.

Ik vertelde ook de oude vriendin over wat ik gedroomd had. Ze lachte erom en zei dat het terecht was dat ik mijn mond had gehouden in de droom. Dat verbieden wel wat ver was gegaan.

Previous article

Gebeden

Next article

Een jaar met Vasco

Join the discussion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *