Zonder Twitter

Het is een verhaal dat te vaak verteld wordt: iemand is verslaafd aan social media, besluit offline te leven en heeft een openbaring. Er blijken meer minuten in een dag te zitten dan gedacht.

Ik stopte (voorlopig) met Facebook en Twitter. Ik merk nu pas hoe sterk Twitter er voor zorgde dat ik dacht in korte boodschappen die ik direct online zette. Daarmee was ik die korte boodschappen meteen kwijt, ze hadden geen tijd om te rijpen. Nu zit mijn hoofd vol zinnen die ik niet kwijtraak. Dat lijkt me goed.

Vorige week heb ik meer vrienden gezien dan normaal gesproken in een maand. Ik weet niet of er een verband is met de Twitterstop. Het was leuk en vermoeiend.

Ik mis de online aandacht, maar ik voel me niet eenzaam. Ik denk dat dat betekent dat ik zonder die aandacht kan.

Wat ik ook mis, is bezoekers naar mijn blog lokken. En het delen van dingen waar ik blij van word. Zoals: Joram Krol maakte fantastische foto’s van me. Ga ze bekijken.

8 gedachtes over “Zonder Twitter

 1. Dat laatste vond ik ook lastig. Twitter was een geweldig medium om bekendheid te geven aan mijn boek en weblog. Die laatste stierf een stille dood zonder Twitter reclame, de vaste lezers bleven over. Ik blogde al voor Twitter, er was toen een levendige blogsfeer die in stand bleef zonder social media. Ik denk dat die laatsten ook iets gedaan hebben met de aandachtsspanne van mensen. Maar goed, nu klink ik wel heel erg als een oude vrouw

 2. het is komkommertijd, ook op blogs. er wordt minder gelezen, sowieso. maar die zinnen in je hoofd zou ik wel in een blog zetten. het is een prachtige manier om je hoofd te legen en orde in de zogenaamde chaos te scheppen. of om uberhaupt te scheppen.

  1. Die zinnen wil ik zeker gebruiken, maar voor andere dingen dan een tweet die wat likes verzamelt. Ik geloof dat ik goede dingen verspild heb door ze maar op Twitter te gooien.

   1. Dat, en in korte tweets gaan denken, was voor mij ook de belangrijkste reden om te stoppen. Alle weglekkende energie en tijd, die ik om had kunnen zetten in verhalen. Ik heb die tijd gebruikt om een studie af te maken en 2 half affe manuscripten te schrijven, en verzamel nu moed om ze opnieuw te bekijken.

    1. Als ik een vol hoofd heb en ik maak lijstjes van wat ik nog moet doen, is mijn hoofd leeg. Het schrijven van tweets werkt op dezelfde manier. Alle gedachten die ik omgezet heb in een kort tweetje zijn uit mijn hoofd en niet meer te gebruiken voor wat mooiers.

     Een studie afronden in de gewonnen tijd, wauw. En wat goed dat je de moed aan het verzamelen bent om naar de manuscripten te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *