Windstil

In de dagen voordat je een levensveranderende beslissing neemt, voel je je machtig. Dat is onterecht, op het merendeel van de gevolgen van je beslissing heb je geen invloed.

Het zou kunnen zijn dat er straks geen boeken meer in je vensterbank liggen, al kan je daar nu geen goede reden voor bedenken. Vrienden kunnen je de rug toekeren. Misschien pas je je eetpatroon aan. Eet je weer vlees. Je kan ontzettend rijk worden en er een vervelende persoonlijkheid door krijgen. Je krijgt mogelijk een affaire met je onaantrekkelijke buurman (die waarvan je nu nog niet weet of hij geniaal is of hulp nodig heeft). Je zou je schamele kennis over kruidengeneeskunde zo sterk kunnen ontwikkelen, dat je voor relatief weinig geld ingehuurd wordt door de farmaceutische industrie. Wellicht ga je kettingen rijgen, om ze in een webshop te verkopen. Je kan de behoefte krijgen om te reizen.

Je blik is beperkt, je zou je meer bezig moeten houden met onbedoelde effecten van de keuzes die je maakt.

In de dagen voordat je een levensveranderende beslissing neemt, voel je je machtig. Je creƫerde een tweesprong en hebt daardoor het idee dat je iets te bepalen hebt.

Je denkt aan hoe je altijd bang was als je alleen op straat liep. Je denkt aan die keer op straat dat je voor het eerst besefte dat je zomaar iemand kon schoppen en bang werd voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *