Wat goed gaat

Mijn gedachten vervelen me de laatste tijd. Ik denk aan relaties, mijn afgelopen relatie, alleen zijn en wat ik wil in het leven.

Ik denk aan hoe goed alles is. Aan dat wat niet werkt, voorbij is. Aan de mensen die ik ontmoet. Aan de muziek die ik luister. Aan de leuke dingen die ik doe.

Dat klopt natuurlijk niet. Aan zaken die echt goed gaan, hoef je niet te denken. In mijn hoofd geen gedachten over de maandelijkse huurafschrijving of het zuurstofgehalte in de lucht.

Er is iets slechts aan de dingen die goed gaan en ik probeer mijn vinger er op te leggen. Vorige week had ik hoofdpijn en ik bedacht me dat niemand wist dat ik hoofdpijn had. Er waren genoeg mensen. Er was niemand die ik durfde te bellen, alleen maar om te zeggen dat ik hoofdpijn had. De hoofdpijn ging voorbij, net als anders. Ik stond de volgende dag op en ging naar mijn werk. Net als anders.

Ik probeer te begrijpen wat ik mis. Iemand, zeggen ze. Dat kan kloppen, maar ik doe mijn best om dat onbelangrijk te maken.

Ik verlang naar tevreden met mezelf onder een dekentje zitten, een boek lezen, hele zakken zelf leegeten. Des te beter dat lukt, des te zwaarder voelt mijn hoofd.

Soms verlang ik naar een friend with benefits, en het voordeel is dan: hij heeft bij de kringloopwinkel een discman gekocht en mix-cd’s voor me gebrand. Of: ik kriebel in zijn haar als we een serie kijken op de bank. Of: hij helpt me met mijn afwas. Of: ik weet hoe slecht zijn vloer ge├»soleerd is en heb op de markt dikke sokken met anti-slipnopjes gehaald.

Of: ik heb iemand om te bellen als ik hoofdpijn heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *