Over loyaliteit

1.
Vriendinnen die daten zijn goud waard. Ze doen meer dan de gesettelde vriendin beroep op een luisterend oor, dus het is handig als je flexibel bent, maar je krijgt goede verhalen te horen. Een luisterend oor hebben is goud waard.

Verhalen uit de datingcategorie zijn meestal luchtig. Soms tamelijk verbijsterend. Een vriendin vertelde me onlangs na vier bier dat haar scharrel haar tijdens de seks in haar gezicht sloeg. Meerdere malen achter elkaar. Niet zachtjes. Niet liefdevol. Hard. Met de vlakke hand op de wangen. Pets! Pets! Pets! Hij dacht dat ze het fijn zou vinden.

2.
Ik ontdek dat ik steeds mildere dingen over een man vertel, naarmate ik hem langer ken. In de ogen van anderen is milder saaier, vermoed ik.

3.
Ik was gisteren voor het eerst in iemands huis. Ze liet me vijf minuten alleen, omdat ze haar kat naar binnen haalde. Ik kon ongegeneerd haar boekenkast bestuderen. Daarna kreeg ik thee in een schommelstoel. Ik had binnen een kwartier mijn schoenen uit en zat met mijn voeten op haar stoel. We praatten. Ze zei ‘wat een fuckboy’ over iemand die niet meer in mijn leven is. Of dat terecht is, is niet relevant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *