Ongemakken (Twitter)

1.
Ik sprak met iemand af om koffie te drinken. Het was geen date. We zagen elkaar voor het eerst en zeiden dat we zoiets anders nooit deden, een zin die gepast had in veel gekkere situaties. We vielen weinig stil. Ze twijfelde over een tweede kop koffie, ik wilde wel thee. We bestelden nog wat. Voor ze haar tweede kop leeg had, zag ik dat ik weg moest. Afscheid nemen van iemand die je niet kent, is ingewikkeld en ik had er niet over nagedacht. Het werden drie zoenen, ik weet niet of dat had gemoeten.

2.
Ik ging naar een concert en wist dat er iemand was die ik online ken. Hij stond ongeveer naast me tijdens het optreden, dacht ik. Ik wist het niet zeker en hij maakte geen oogcontact, dus ik zei niets. Vlak voor ik vertrok, besloot ik wat alsnog iets tegen hem te zeggen. ‘Dus toch’, zei hij. Ik zei dat ik gauw naar huis moest, slapen, ik moest vroeg opstaan.

3.
Online heb ik contact gehad met iemand die ik al eens in het echt heb gezien. Morgen zie ik hem waarschijnlijk weer. Ik zal hem herkennen, hij mij niet. We kunnen niet met elkaar praten en ik heb gezegd dat ik net zo lang zou wuiven, tot hij begrijpt dat ik het ben. Ik geloof niet dat ik dat werkelijk durf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *