Onder de mensen

In mijn tas zitten: pennen, papier, een roman, een dichtbundel, een halve liter bier met tequilasmaak, een blik Golden Power, nootjes en een kleed om op te zitten. Ik draag een zonnebril en teenslippers. Ik loop richting het plantsoen.

Volgende maand zal ik ergens gedichten voordragen. Ik ben geen dichter. Om niet door de mand te vallen, zal ik gedichten moeten schrijven. Dat moet ik buiten doen, binnenshuis kom ik niet in beweging.

Het is druk in het plantsoen. In tegenstelling tot de voorgaande jaren, zit er niemand in bikini. Er branden nog geen barbecues.

Er zijn twee dingen die ik fijn vind aan naar het theater gaan:
1. De lichten in de zaal zijn uit. Er is geen afleiding van de hoofdzaak.
2. Ik heb een genummerde zitplaats en ik hoor daar te zitten. Dat weten ook de anderen.

Op het veld met het grote speeltoestel wil ik niet zitten. Te druk. Ik zou er uit de toon vallen, zonder gezelschap op een kleed. Waar ik wel thuishoor, weet ik niet.

Ik loop langs een groot veld waar mensen zitten die het leuk met elkaar hebben. Er zijn meerdere potjes frisbee aan de gang. Hoewel er ook mensen in hun eentje op dit veld zitten, loop ik door. De anderen zouden kunnen denken dat ik niemand heb om mijn kleed mee te delen en misschien is dat zelfs waar.

Even verderop zitten mensen langs het water. Langs de kant zwemt een meerkoet met bijna volgroeide jongen. Dit is een goede plek. Ik bekijk wat een gepaste afstand is tot andere parkbezoekers (twee meter lijkt me redelijk) en leg mijn kleed neer. Ik voel me een buitenstaander, hoewel dit geen verjaardag is waar iedereen elkaar kent.

De jonge meerkoeten hebben enorme lijven, maar ze duiken toch.

Na een uur stuur ik een bericht aan iemand die weet hoe je alleen op vakantie moet gaan. Ik verontschuldig me voor het bericht, omdat ik het idee heb dat er iets mislukt is. Ik krijg reactie.

‘Je alleen voelen betekent niet dat je niet alleen kan zijn.’

2 gedachtes over “Onder de mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *