Jaar in muziek – #4: Hang Wire

Maanden heb ik me verheugd op het jaaroverzicht van Spotify. Deze lijst laat zien welke honderd nummers je het afgelopen jaar het meest geluisterd hebt. Het overzicht is eerlijk en keihard. In 2014 stond Cody Simpson bij mij hoog genoteerd. Vorig jaar Captain Jack.

Mijn jaaroverzicht bleek dit jaar keer relatief onbeschamend. Van de honderd nummers uit de lijst schrijf ik (ongeveer in chronologische volgorde) over de tien die me het meest bijgebleven zijn.

#4: Pixies – Hang Wire

Bij concerten ben ik me meestal bewust van de situatie waarin ik me bevind. Ik sta in het publiek, er staan muzikanten op het podium. De muzikanten spelen. Krijgen veel geld. Of een beetje. Soms niets. De gitarist maakt een groots gebaar, maar hij is ongeloofwaardig, misschien heef hij net een lastig gesprek met zijn moeder gevoerd. Het is gek dat we hier staan, dat we op een plek leven waar de afspraak bestaat dat als een mensen iets moois kunnen, ze een podium krijgen en dat er dat dan mensen komen kijken die op vaste momenten de vlakke handpalmen tegen elkaar meppen.

Dit jaar gebeurde me dat een keer niet.

Lees ook:
#10: Wir setzen uns mit Tränen nieder
#9: Op de Grote Stille Heide

#8: La Stravaganza
#7: Killing in the Name
#6: Linde met een E
#5: Don’t Panic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *