Jaar in muziek – #3: Swan Lake

Maanden heb ik me verheugd op het jaaroverzicht van Spotify. Deze lijst laat zien welke honderd nummers je het afgelopen jaar het meest geluisterd hebt. Het overzicht is eerlijk en keihard. In 2014 stond Cody Simpson bij mij hoog genoteerd. Vorig jaar Captain Jack.

Mijn jaaroverzicht bleek dit jaar keer relatief onbeschamend. Van de honderd nummers uit de lijst schrijf ik (ongeveer in chronologische volgorde) over de tien die me het meest bijgebleven zijn.

#3: Madness – Swan Lake

Ik maakte een lijst met tien nummers waar ik iets over wilde zeggen. Dit nummer heeft te maken met het concert van Madness dat ik bezocht. Ik was verdrietig die dag. Ik voerde een moeilijk gesprek die dag. De vriend met wie ik naar het concert zou gaan, was ziek. Het was een mooi concert, het gaf niet dat ik in mijn eentje was gegaan. Weer thuis voerde ik een telefoongesprek met een goede vriendin.

Ik weet alles nog, alles. Behalve wat ik hierover wilde zeggen.

Lees ook:
#10: Wir setzen uns mit Tränen nieder
#9: Op de Grote Stille Heide

#8: La Stravaganza
#7: Killing in the Name
#6: Linde met een E
#5: Don’t Panic
#4: Hang Wire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *