Invloed

Ik troost mezelf met de gedachte dat ik altijd alleen zal blijven. Als ik niemand iets verschuldigd ben, ben ik dat ook mezelf niet. 

Toen ik net alleen was, hoorde ik van alle kanten dat ik niet meteen weer een relatie moest beginnen. Dat ik eerst een tijd eenzaam hoorde te zijn. Mezelf moest vinden. Ik heb vaak iemand gemist. Dat doe ik soms nog, maar inmiddels geloof ik niet meer dat dat iets te betekenen heeft.

De mensen die me waarschuwen voor seks zonder betekenis zien de waarde niet in van een exact afgemeten hoeveelheid bevestiging krijgen. Ze weten niet welke verhalen ongemak oplevert. Wat dat betreft kan je beter knokig in elkaars armen liggen terwijl je het beiden niet meent, dan ontdekken dat jullie lichamen (ook als jullie geen seks hebben) perfect in elkaar passen.

Als ik iets leuks moet vertellen over mijn langste relatie, vertel ik graag over hoe hij me toestond om voor onze vakantie naar Parijs de hotels met de slechtste beoordeling te boeken. Er is genoeg te beleven in Parijs, als je maar de moeite neemt om goed te zoeken.

Vorige week hoorde ik dit gesprek: 
“En toen gingen we naar Simplon en daar hebben we gezoend.”
“Het was in Vera.”

In het afgelopen jaar heb ik een narratief ontwikkeld dat ik met iedereen deel, maar aan niemand toevertrouw.

Ik weet niet of ik nog met de waarheid kan leven.

10 gedachtes over “Invloed

 1. Hoe lukt het een leuk iemand als jij dan om alleen te blijven? Je moet de kandidaten (m/v) vast vam je àfslaan…

  Maar zonder dollen; er is niets fijner dan een iemand te hebben. Om desnoods dáármee betekenisloze seks te hebben maar vooral; er voor elkaar zijn. Stilzwijgend op de bank tv kijken. Of een stomme belevenis van op je werk aan te vertellen. Of gewoon…
  Dus ik gun je dat ook van harte. Sta er gewoon voor open. That’s it. Je hoeft niet op jacht ofzo maar laat het gebeuren, laat je kwetsen want dat is helemaal niet erg zolang te de kracht hebt om dat achter je te laten en dat heb je volgens mij al bewezen.

  1. Als je het over kracht hebt: ik heb de kracht om alleen te zijn. Daar horen prachtige voordelen bij. Ik heb de kracht om een relatie aan te gaan en ik ben bekend met de voordelen die het hebben van een relatie heeft. Ik ben in staat zelfstandig weloverwogen keuzes te maken. Dat is te gek.

 2. Omg arme jij! Maak je geen zorgen, ik weet ZEKER er komt ECHT eimand die ook bij jou past!!1! Op elk potje past een dekseltje tenslotte en je heoft niet bang te zijn dat je altijd alleen zal blijven. Misschien een idee om het niet zo wanhopig op te schrijven allemaal??

 3. ik heb in 2013 een boek geschreven: ‘gewoon single’ over alleen zijn en andere mensen die vinden dat je samen moet (hoort) te zijn.

  ‘Soms is je zoektocht naar het juiste dekseltje op het pannetje eentje van lang zoeken, denken gevonden te hebben en dan toch ontdekken dat die deksel niet op de pan past en dus al die tijd heeft scheef gelegen.’

  en ik denk dat (even) alleen zijn helemaal niet erg is maar juist gezond.

  1. Ik ben het met je eens. Alleen zijn vind ik soms lastig, maar het heeft me inmiddels genoeg opgeleverd om het toch graag te willen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *