Het huis van mijn broer VI

Natuurlijk reageerde Sandra niet. Ik zag aan de blauwe vinkjes dat het bericht dat ik gestuurd had binnen een uur gelezen was, maar zelfs een dag later had ik nog geen reactie van Sandra. Misschien was ik wat voorbarig met mijn verzoek om de sleutel, de maand was nog maar voor de helft voorbij.

Floris maakte zich geen zorgen.
‘Voor het einde van de maand is ze vertrokken. En anders betaalt ze gewoon een extra maand huur.’
‘Heb je überhaupt al huur van haar ontvangen?’ vroeg ik.
‘Sandra vertelde dat ze even geen werk had,’ vertelde Floris. ‘Ze werkt nu om aan het eind van de maand alle huur in een keer te kunnen betalen. Ik heb met haar afgesproken dat ze voor deze maand maar een halve maand huur betaalt.’
‘Gaat ze eerder uit je huis?’
‘Nee, maar ze was boos omdat Chris in mijn huis komt wonen. Ze zei dat ik me niet aan de afspraken hield, dus ik ben coulant geweest.’
‘Zij is degene die zich niet aan afspraken heeft gehouden,’ zei ik.
‘Ik wil gewoon graag mijn geld.’

Een paar dagen was ik in het huis van Floris om een sleutel aan Chris te geven. Ik had Sandra vooraf een bericht gestuurd om haar van mijn bezoek op de hoogte stellen. Ze had niet gereageerd en was niet in het huis toen Chris en ik er waren.
‘Het is een beetje een rommel,’ zei ik. ‘Als Sandra weg ik zal ik opruimen.’
We liepen naar de slaapkamer van Floris, waar Chris tijdelijk zou gaan wonen.
‘Ik denk dat ik toch maar wacht tot Sandra verhuisd is,’ zei Chris. ‘Dan kan ik in haar kamer. Ik vind het niet erg om in Floris zijn kamer te leven, maar ik heb er geen zin in om hier rond te lopen als ik ongewenst ben.’
Ik had begrip voor de beslissing van Chris om tot het einde van de maand te wachten met verhuizen, maar vond het jammer dat er geen extra toezicht op Sandra was.

Ondertussen bleef Sandra stil. Wel veranderde ze bijna dagelijks de foto die ze op WhatsApp gebruikte. Als ze er niet voordelig opstond, zoomde ik in op haar gezicht, maakte een screenshot en stuurde deze naar Floris. 

Ik vroeg Floris of hij nog contact met Sandra had. Hij hoorde ook niets van haar. Chris had wel met Sandra gesproken. Floris had Chris haar nummer gegeven en hij had Sandra gebeld. Ze was heel vriendelijk geweest en wilde eigenlijk alleen maar weten wanneer Chris van plan was te verhuizen. En ze had hem verteld dat ze een nieuwe woning had, over drie dagen zou ze vertrekken.
‘Over drie dagen? Is het niet gek dat ze ons dat niet vertelt?’
‘Ik heb geen tijd om steeds contact met haar te hebben,’ zei Floris. ‘Het is wel even goed zo.’
‘Dit is niet normaal, hoor.’
‘Ik weet het,’ zei Floris. ‘Maar Chris heeft goed contact met Sandra nu. Ik denk dat ze de sleutel wel aan hem geeft en Chris heeft ook beloofd dat hij Sandra naar de PlayStation vraagt voordat ze weg is.’
‘Floris, over welke PlayStation heb je het? Die had je toch met je meegenomen?’
 

Over een week verschijnt Het huis van mijn broer VII.
Eerder verschenen Het huis van mijn broer I, II, III
, IV en V.

4 gedachtes over “Het huis van mijn broer VI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *